Tällä viikolla ei ole juuri harkkailtu pakkasen vuoksi. Samaisen pakkasen vuoksi päätin ostaa myös Leolle kunnon takin, että autossa odottaminen ei johtaisi mihinkään lihasjumituksiin. Tässä "onnellinen" uuden takin omistaja:

 

 

Kukapa sitä nyt veronpalautusrahoilla itselleen mitään ostaisikaan...

Viivi on ollut taas keskimääräistä kipakampi, varmaankin sen vuoksi, että kunnon lenkkejä ei ole voinut tehdä pakkasen vuoksi. Viivin hienohipiäiset tassut eivät oikein pidä pakkasesta, eikä Viivin hienosäädetyt aivot tossuista. Sillä yhtälöllä Vinkunen on päässyt lyhyehkölle remmilenkille melkein joka päivä takki päällä ja pihaan juoksemaan vähän normaalia useammin lyhyiksi ajoiksi. Eipä vaan taida tämä liikuntamäärä riittää meidän villikolle. Eli Peto on saanut taas turpaansa pari kertaa. Siitä on seurannut Viivin simputtamista ja huomioimattomuutta pieninä erinä sillointällöin. Viiville kun tuntuu olevan erittäin suuri ja toimiva rangaistus se, että sen ajaa pois luotaan ja kieltää tulemasta samaan huoneeseen, missä ihmiset ovat. Tässä Viivi jäi surkeana kynnykselle makaamaan, kun ei saanut tulla olkkariin:

Taustalla meidän hienon remointoimattaoman eteisen seinää ja pari rappua...

 

Leon kanssa olin perjantaina vähän tokoilemassa. Välillä tuntuu, että Leo on käsittänyt ruudun ja välillä taas ei tunnu. Se on ehkä ymmärtänyt, että pitää juosta joku määrittelemätön matka eteenpäin ja sitten pysähtyä ja jäädä seisomaan. Ja samalla voi ehkä haukkua mennessään  Ruutuun se menee kyllä nätisti ja haukkumatta, jos sinne laittaa namin tai lelun odottamaan. Ja useimmiten myös silloin, jos käyn näyttämässä ruutua ensin. Haluaisin vaan päästä ylimääräisistä avuista eroon mahdollisimman nopeasti. Ehkä pitää vaan tehdä sitten sitä, että useimmiten antaa apua ja sillointälllöin ottaa tyhjää ruutua. Tai jotain, itse en ole vielä aikaisemmin ruutua opettanut muille koirille, joten eipä ole oikein kokemusta.

Hyppy menee kohtalaisesti. Mutta jos teen liian monta toistoa, Leo kuumenee ja alkaa haukkumaan ja/tai tarjoaa hyppyesteen kiertämistä. Eli siinä pitää muistaa, että tekee vain muutaman toiston ja lopettaa onnistuneeseen suoritukseen. Eikös tämmönen pitänyt olla minulle ennestään jo itsestäänselvää...

Yritin harjoitella seuraamisia taka- ja sivupalkalla, mutta hallissa vilistävät hiiret veivät Leon huomion aikalailla. Että ei ihan pysynyt katsekontakti, kun silmäkulmasta näkee pienen juoksevan hiiren. Ja onhan sen hiekalla liikkumatta makaava lelu vähän tylsä palkka verrattuna siihen hiireen, joka kipittää lelun ohi. Pitäisiköhän käväistä Petosen kanssa hallilla joku kerta niin, että siellä ei ole muita harkkaajia. Luulen, että nuo hiiret häiritsevät kyllä muitakin. Tai oikestaan tiedän häiritsevän, on niistä senverran ollut puhetta. Peto ainakin tekisi hommansa nopeasti eikä ole sitä vaaraa, että hiirulainen jäisi kitumaan.

Otin Leon kanssa taas lopuksi pari agilityestettä. S-mallinen putki meni heittämällä ja putkeen voi myös mennä mistä kulmasta vaan. Ja minä voin takaaleikata huoletta tai olla leikkaamatta. Kun Leo menee putkeen, sille on samantekevään missä olen. Rengasta pitää vielä harjoitella tai sitten vaikeudet johtuivan mini-korkeudella olevasta renkaasta. Hyppyjen kanssa ei ole juuri ongelmia. Kontakteja en ole oikein miettinyt, että miten ne opettaisin, koska enhän aio koskaan aloittaa agilitya Leon kanssa