Meidän blogin nimi "Jos pureskelen jotain palasiksi, kaikki palaset ovat minun" sopii todella hyvin meidän nykyiseenkin koira-kokoonpanoon. Leo on aika kova järsimään lelujaan ja laittaa melkein kaikki paloiksi. Sillä on lisäksi vähän suurempi suu ja ainakin vielä terävämmät hampaat, kuin noilla terroristeilla. Leo saa siis aika tehokkaasti tuhoa aikaiseksi niin halutessaan. Nyt kun oikeastaan kaikki jyrsimälelut ovat jo vapaasti saatavilla, Leokin on keskittänyt pureskeluhalunsa oikeisiin kohteisiin. Enää ei ole järistty johtoja, mutta makuualustana oleva vanha matto on muuttanut muotoaan aikalailla. Kakkakin on välillä aika kirjavaa, kun mukana tulee matonkuteiden pätkiä. Toisaalta Leo on jättänyt eteisen maton rauhaan ihan kokonaan, joten tuo makuualustan muotoilu on ihan ok.

Leo on jo aikalailla sopeutunut asustelemaan meillä. Viivi on hyväksynyt täysin uuden ruskean purulelunsa. Vinku ja Leksa painivat päivittäin ja Viivi tuntuu ksetävän aikamoista runtelua Leon osalta. Välillä Leo ottaa Viiviä poskesta kiinni ja vetelee neitiä pitkin lattioita. Muutaman kerran sen on rojahtanut Viivin päälle makamaan ja Viivi vaan jatkaa leikkiä ja survoo päänsä Leon kainaosta ja puree poskeen tai mihin ikinä sattuu ulettumaan.  Hauska seurailla parin touhuja. Petokin tunkee välillä mukaan ja siinä sitä sitten retuutellaan toisiaan ja mytätään mattoja yhdessä.

 

 

Leo on osoittautunut aikamoiseksi kovapääksi tässä parin viikon aikana. Oskari oli koirien kanssa viikonloppuna mökillä ja siellä vapaanaollessaan Leo oli lähinnä lällätellyt Oskarille, eikä ollut tullut kutsuttaessa sisälle. Oskari oli sitten jättänyt Leon yksin ulos asenteella "siitähän oppii". Leo ei ollut kuulemma moksiskaan, vaan oli viihtynyt ulkona vallan mainiosti. En tiedä, onko Leo tehnyt vastaavaa ennen, vai onko tämä vain tällaista alkukankeutta ja siitä johtuvaa, että Leo ei ole vielä ihan täysin meidän laumaa omasta mielestään. Niin tai näin, tuollainen lällättely saa nyt loppua heti alkuunsa. Leo tuntuu kestävän aikalailla kovaakin komentamista, joten kovaa komentamista se tulee saamaan, jos luoksetulo ei ala sujua. Ja tietysti nopeasta luoksetulosta palkkaa. Eiköhän tuo positiivinen vahvistaminen toimi koulutuksessa yleensä paremmin, kun rankaiseminen. Mutta jotain seuraamuksia pitää kuitenkin olla tottelemattomuudesta, varsinkin tällaisessa asiassa, joka voi jossain tilanteessa olla elintärkeä.

 

Leo on tunkenut itse itsensä tähän pieneen häkkiin, vaikka vieressä on iso häkki.

 

Mökillä oli Oskarin ja koirien lisäksi jälleen Artturi 2,5 vuotta. Vaikka Leo ei ole aikaisemmin ollut tekemisissä pienten lasten kanssa, viikonloppu oli sujunut kuulemmasta ihan hyvin. Artturi oli säikytellyt Leoa ja yrittänyt taas ajaa potkumopollaan koirien päälle. Nuoren herran uhmaikä on aikalailla kukkeimmillaan, joten kaikenlainen komentaminen ja kieltäminen saa yleensä aikaan vain voimakasta vastarintaa. Siinäpä Leo oppi samalla kuuntelemaan lasten äänenkäyttöä

Huomenna olisi ohjelmassa Leon luuston välikuvaaminen. Jos luustokin on kunnossa, niin Leo jää meille satavarmasti. Ja terveeltä tuo on vaikuttanut, ei ole näkynyt mitään ontumisia tai muutakaan hälyttävää. Mutta kun vanhempien terveydestä ei ole varmaa tietoa, niin ei vara venettä kaada. Eipä tuosta välikuvauksesta ainakaan haittaa ole, se on varmaa.